Schoolkamp accommodatie

Bosrijke omgeving

Speelbos & vennen

Voor grote groepen

t/m 140 personen

Zwemvijver

Met strand
Het schoolkamp is voor de leerlingen vaak een tijd waar ze lang naar uitkijken, zeker voor leerlingen in groep 8 die na hun eindtoets hun basisschooltijd afsluiten. Maar waar vindt u een geschikte accommodatie voor het schoolkamp? Bij De Kievit hebben we daar gelukkig een antwoord op. Met twee gebouwen op het domein van De Kievit vlakbij het Brabantse Esbeek hebben we een geschikte accommodatie voor een schoolkamp. Met twee grote slaapzalen voorzien van (eet)zaal keuken en genoeg ruimte voor allerlei activiteiten beleven de leerlingen een fijne tijd. Meer weten over de mogelijkheden? Hieronder leest u daar meer over.

Waar moet een schoolkamp accommodatie aan voldoen?

Een geschikte accommodatie voor een schoolkamp moet aan een belangrijke punten voldoen. Zo moeten zowel de leerlingen als leraren en eventuele begeleiding een slaapplaats hebben. Daarnaast moet er, omdat het kamp enkele dagen duurt, een ruimte zijn waar de leerlingen zich kunnen wassen, koken en eten. Aanvullende eisen voor een schoolkamp accommodatie zijn natuurlijk plaatsen waar een activiteit, spel of wedstrijd gehouden kan worden. Bij De Kievit hebben we onze beide schoolkamp accommodaties De Herdgang en De Beekse Heide dan ook speciaal voor grote groepen ingericht.

Faciliteiten schoolkamp accommodaties op De Kievit

Zowel Herdgang als De Beekse Heide beschikken over genoeg ruimte om een grote groep leerlingen (zelfs meerdere klassen) te herbergen. Met de beschikking over verschillende faciliteiten kunnen de jongeren hier zelf koken, afwassen en is er geen gebrek aan ruimte om te recreëren. Zo hebben beide schoolkamp accommodaties plek in de (eet)zaal om allerlei spelletjes te spelen, is er een grote slaapzaal en is er ook buiten genoeg ruimte voor (sport)activiteiten. Bijvoorbeeld het grote grasveld waar de leerlingen een balletje kunnen trappen of gezellig rond het kampvuur mogen zitten. Als accommodatie voor een schoolkamp bieden de gebouwen van De Kievit de ideale plek voor een paar dagen even helemaal ‘weg’ of een mooie afsluiting van de basisschooltijd.

Op pad in de omgeving

Uiteraard worden er tijdens het schoolkamp ook activiteiten ondernomen. De regio van Esbeek leent zich dan ook voor prima uitjes. Zo ligt Safaripark Beekse Bergen in de buurt evenals attractiepark De Efteling. In de bossen en natuurgebieden rondom De Kievit kunnen bovendien speurtochten en mooie wandelingen gehouden worden. Let wel op: droptochten zijn hier niet mogelijk.

Goede bereikbaarheid

Leerlingen gaan doorgaans op de fiets naar accommodatie voor hun schoolkamp. Daarbij is het belangrijk dat de locatie goed bereikbaar is en aan een veilige weg ligt. Met genoeg fietspaden in de buurt kunt u eventueel ook alternatieve routes nemen. Gaan de leerlingen per bus of auto? De accommodaties van De Kievit liggen een paar minuten rijden van de Lage Mierdseweg (N269) af. Deze weg loopt vanuit Tilburg langs Hilvarenbeek naar het zuiden.

"Sfeervolle groepsaccommodaties in een bosrijke omgeving"

Wie zijn wij?

“Wij zijn Rian en Werner Gerritsen. Gastvrijheid is onze passie. Bezoekt u één van onze accommodaties dan ervaart u Brabantse gastvrijheid in een bosrijke omgeving.”

De Kievit Groepsaccommodaties

De Kievit
Prins Hendriklaan 4
5085 NJ Esbeek

T: +31(0)13 516 9256
F: +31(0)13 516 9600

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg ons op Facebook >

Copyright © dekievit.info | Website gerealiseerd door: 
Van Laarhoven Websites